اصفهان، مرداویج، خیابان فارابی جنوبی، کوچه هفتم، پلاک 30 - آموزشگاه موسیقی نت نوازان
notenavazan@gmail.com
09135958299-031-36680799
تاریخچه پیانو
صدای دلنشین پیانو، اولین بار در شهر پادووای ایتالیا شنیده شد. شاید بارتولومئو کریستافوری، مخترع پیانو هرگز فکر نمیکرد که این ساز روزی محبوبترین ساز جهان شود، اما پس از گذشت ده سال و با تحقیقات موسیقیدانها، پیانو کمکم به مادر سازها تبدیل شد. لقبی که تا به امروز، هیچ سازی نتوانسته از آن خود کند. در اصل پیشرفت یکباره و جهانیشدن پیانو را میتوان مدیون یک مقاله از نویسندهای ایتالیایی تبار دانست. مقالهای که بعدها به سایر زبانها منتشر و مقدمهای برای گسترش و بهبود این ساز شد. مخترع پیانو که در حقیقت یک سازنده هارپسیکورد بود، در تلاش برای یافتن راهی بود که بتوان سازی با گسترهی صوتی بیشتر ایجاد کرد. صدای هارپسیکورد مستقل از شدت ضربهای که انگشتان به کلید وارد میکنند، یک صدای ثابت بود. پیانو این ویژگی را داشت که انگشتان نوازنده شدت صدا را انتخاب کنند. درواقع شدت ضربه باعث بلند شدن یا نرمی صدا میشد. هارپسیکورد جدید که در ابتدا پیانو فورته (به معنی قوی و ملایم) نام گرفت، با ویژگی قابلتوجهی که داشت در قرن هیجدهم توجه نوازندگان و موسیقیدانها را به خود جلب کرد. پس از آن رفتهرفته با تغییراتی در راستای بهبود ساز، به پیانو امروزی تبدیل شد و با گسترهی صوتی فوقالعاده مادر ساز ها نام گرفت.
البته باید گفت نوازندگان و همچنین سازهای دیگری نیز، در شکلگیری این ایده و اختراع آن مؤثر بودند که از جملهی آنها میتوان به اسکروتر، ارگ نواز آلمانی و یا سیلبرمن، سازندهی معروف ارغنون اشاره کرد. همچنین در برخی کتابهای تاریخی گفته میشود ایده اولیه ساخت پیانو ریشه در سازهایی مانند دولسیمیر یا هتبرک دارد، در اینگونه سازها، ضربهی چکش بر روی سیمها منجر به تولید صدا میشود؛ ساختاری مشابه با سنتور ایرانی.
پیانو، در سالهای ابتدایی زندگی خود، به دلیل قیمت بالایی که داشت، تنها متعلق به طبقهی اشراف بود. علاقه و وابستگی این طبقه به پیانو تا حدی زیاد بود که نواختن آن برای هر دوشیزه، در دسته مهارتهایی قرار میگرفت که میبایست پیش از ازدواج آن را فراگرفته باشد. البته ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که نواختن پیانو در مجامع عمومی تنها برای مردان امکانپذیر بود.
در اوایل قرن نوزدهم، به تدریج با پیشرفت قشر متوسط، پیانو به خانههای اکثر اقشار جامعه راه پیدا کرد. رایج شدن پیانو در جامعه پیشرفت بسیار زیادی را در رابطه این ساز و بهطورکلی موسیقی در سایر بخشها رقم زد.
چگونه یک نوازنده حرفهای پیانو شویم؟
اولین گام برای مهارت در هر کاری، علاقه و پس از آن تلاش بیوقفه است. اگر میخواهید یک نوازنده حرفهای شوید، شما در گام اول باید عاشق موسیقی باشید. پس از آن باید تمرین کردن را جزئی جدانشدنی از زندگی روزمره خود بدانید. اما تمرین کردن حرفهای اصولی دارد که در این بخش به چند اصل مهم در این باره اشارهشده است:
مراقب گوشهایتان باشید!
به زبان ساده میتوان گفت برای آنکه خوب بنوازید باید خوب گوش کنید. در حقیقت شما باید یک شنونده حرفهای باشید و بدین معنا که قطعات معروف و زیبا را بارها گوش کنید و سعی کنید از تکنیکها و سبکهای مختلف در نوازندگی استفاده کنید. این امر میتواند در مورد نگاه کردن به حالت دست و فرم نوازندگی، نیز صادق باشد. سعی کنید در هنگام نواختن استاد موسیقی یا فیلمهای آموزشی با دقت به حرکات دست افراد نگاه کنید. گوش و چشم شما به عنوان یک نوازنده باید با موسیقی دوست باشد.
.
لذت ببرید
در آخر باید بدانید موسیقی ابزاری برای آرامش روح است، شما باید از نواختن لذت ببرید. سعی کنید در شروع تمرین قطعهای را بنوازید که بیشتر دوست دارید. اگر خسته شدید کمی استراحت کنید. به یاد داشته باشید که هر نوازندهای حتی حرفهای ممکن است اشتباه کند این واقعیت نباید شما را دل سرد کند.
برای یادگیری ساز پیانو می توانید در کلاس آموزش پیانو آموزشگاه موسیقی نُت نوازان ثبت نام کنید تا تحت نظر اساتید مجرب، این ساز زیبا را بیاموزید.
تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به آموزشگاه موسیقی نت نوازان می باشد
طراحی و پیاده سازی توسط آکسان