• صفحه اصلی
  • ثبت نام
    • راهنمای ثبت نام
    • ثبت نام آنلاین
  • پنل کاربری
  • گالری
  • آموزش
    • دوره های آموزشی
    • اساتید نت نوازان
    • مقالات آموزشی
  • نظام آموزشی
    • قوانین و مقررات آموزشگاه نت نوازان
  • مطالب آموزشی
    • آموزش
  • همکاری با ما
    • همکاری با موسسه
    • راهنمای فرم همکاری ما
  • مؤسسه
    • هنرجویان برتر
    • افتخارات
    • درباره آموزشگاه
    • دورههای آموزشی و فعالیت های هنری
    • چارت آموزشی
    • سوالات متداول
    • دانلود ها
    • آرشیو رویدادها
  • تماس با ما
    • ارتباط با مدیریت
    • ارتباط با آموزشگاه

مقالات آموزشی

همه دسته بندی ها

خروج

متن مقاله : چگونه وقتی حوصله تمرین نداریم، به تمرین کردن بپردازیم؟ | تاریخ ثبت : 1399/03/24

قسمت اول

حتما روزهایی را تجربه کرده اید که اصلا حوصله ی تمرین ندارید ؟

شما دنبال بهانه ای هستید که خود را با انجام کارهایی بیهوده مشغول کنید که به کار اصلی نپردازید ؟

از طرفی روزهایی هستند که شما مجبورید ، خانه را تمیز کنید و..... در پایان روز با این حال که کار مفید هم انجام داده اید ولی حس خوشایندی ندارید .

پاسخ من به دوستانی که می گویند وقت برای تمرین نداریم در این مقاله آورده شده ، تصور اینکه موسیقی فقط مخصوص قشر خاص و طبقه ی خاصی هست اشتباه است با تلاش و خواستن می توان پیش رفت. این وضعیت برای افراد متاهل و افرادی که فرزند خردسال دارند سخت تر و پیچیده تر است ولی اگر چیزی را بخواهید با همت و تلاش و زمان دادن به خود نتیجه می گیرید .

زمانی هم هست که نیروی درونی ، به شما حس خوبی برای تمرین می دهد و شما کاملا آمادگی فراگرفتن مطالب جدید و تمرین خوب و آماده شدن برای یک اجرا را خواهید داشت .

مسلما ، خیلی روزها شما بر اساس یک برنامه ی همیشگی و معمول تمرین می کنید و خیلی روزها فقط برای انجام وظیفه ساز می زنید. اما روزهایی هم هستند که نیروی اراده ی شما کم می شود ، در اینجا منابع دیگری برای برانگیختن نیروی اراده به شما پیشنهاد می کنیم که می تواند برایتان مفید باشد.

روش از سرگیری و شروع دوباره . نام دیگر این روش " تاثیر زیگارنیک " می باشد .

*زیگارنیک : بلوما ولفوونا زیگارنیک روانشناس و روان پزشک اهل شوروی ، عضو پژوهشگاه روانشناسی برلین و عضو انجمن ویگوتسکی . تاثیر زیگارنیک یک پدیده ی روانشناسی ست که گرایش افراد را به انجام کارهای نیمه تمام و رها شده راحت تر از کارهای رو به اتمام توصیف می کند.

 

قسمت دوم

حافظه و پیشخدمت :

بلوما زیگارنیک این پدیده را که سال 1927 به آن پی برد چنین شرح می دهد ، زمانی که او به رستوران رفته بود و منتظر سفارش خود بود به حافظه ی انتخابی پیشخدمت پی برد. او متوجه شد که پیشخدمت تعداد زیادی سفارش مشتریان را در ذهن به خاطر می سپارد ، اینکه کدام سفارش داده شده ، کدام پرداخت شده و کدام هنوز در حال آماده سازی ست.

به پژوهشگاه او بر می گردیم ، او متوجه شد که افراد بیشتر کارهای نیمه تمام خود را برای انجام دادن به خاطر می آورند تا کارهایی که در حال اتمام یا تمام شده باشد.( تاثیر زیگارنیک )

برداشت دیگری که از تاثیر زیگارنیک در رابطه با موضوع این مقاله می توان داشت این است که افراد کارهایی را که نمی توانستند زمانی انجام دهند یا از انجام دادن آن کار بازماندند ، بیشتر گرایش به سمت آن کار نشان می دهند.

شروع دوباره تمرین :

محققان دانشگاه تگزاس و دانشگاه رچستر بر روی " تاثیر زیگارنیک " تحقیقات تکمیلی نیز انجام دادند.

موضوع تحقیق به این صورت بود که آنها در زمان هشت دقیقه ای هشت شکل مکعب و پازل سه بعدی با پنج فرم مختلف در اختیار افراد گذاشتند. به آنها گفته شد که هر چه سریعتر مشغول به ساختن شوند و سه دقیقه فرصت برای ساختن دو پازل اولی برای تمرین دادند.

بعد پنج دقیقه زمان برای حل کردن سه پازل آخر دادند .محققان عمدا تمرین پازل دوم را سخت ساختند که درزمان داده شده قابل حل کردن نبود. تنها شش نفر از سی و نه نفر توانستند پازل را حل کنند.

بعد از اتمام وقت ، افراد هشت دقیقه زمان آزاد داشتند . در این هشت دقیقه محققان اتاق تمرین را ترک کردند تا افراد را زیر نظر بگیرند چه مواردی را ممکن است دوباره امتحان کنند که از نظر افتاده است .

با این که افراد دیگر نیازی نداشتند که دوباره مشغول به حل کردن پازل شوند ، بیست و هشت نفر از سی و نه نفر یعنی 72% افراد روی پازل ها دوباره کار کردند .

خب شاید به نظرتان مطلب جالبی نباشد

 

قسمت سوم (پایان)

افرادی که  پازل را تکمیل کردند تمایلی به ساختن و حل کردن دوباره ی پازل در زمان اضافه نداشتند ولی افرادی که پازل را نیمه حل کرده بودند در زمان اضافه بیشتر تمایل به حل کردن پازل داشتند.

از بین شش نفری که پازل را حل کرده بودند فقط یک نفر در زمان آزاد دوباره روی پازل کار کرد (%17 ) و مدت زمانی که کار کردن بر روی پازل را ادامه داد یک دقیقه و هجده ثانیه بود.

از سی و سه نفری که نتوانسته بودند پازل را تکمیل کنند ، بیست و هفت نفر ( %82 ) دوباره تلاش کردند و به طور متوسط دو تایم حدودا سه دقیقه و بیست ثانیه ای به حل کردن پازل اختصاص دادند.

بنابراین وقتی کاری نیمه رها می شود ، افراد نه تنها بیشتر تمایل به از سرگیری کار دارند ، بلکه مدت زمانی که به کارشان اختصاص می دهند بیشتر می شود.

مشغول به کار شوید

حال چگونه می توانیم این نتایج را برای تمرین عملی سازیم ؟

چندین کار شما می توانید انجام دهید.

تصور کنید که کلی ظرف برای شستن دارید ، اگر به کل ظرف های کثیف  فکر کنید شاید بی خیال شستن شوید. اما اگر فقط به شستن یک ظرف فکر کنید ، اغلب کار را زودتر تمام می کنید تا زمانی که به شستن کل ظرف ها فکر کنید.

بنابراین به جای اینکه فکر کنید باید یک ساعت تمرین کنید ،  یا روی ده مطلب باید کار کنید ، یا باید قطعه را حفظ کنید ، فقط سازتان را کوک کنید و یا به آرامی گام بنوازید و یا تایمر را روی پنج دقیقه تنظیم کنید و در این پنج دقیقه یک مطلب یا ایراد را درست کنید. اگر بعد از پنج دقیقه احساس کردید که نمی خواهید تمرین کنید ، ساز را کنار بگذارید و بعدا دوباره امتحان کنید.

دوم راه این است که زمانی که شرایط مناسب تمرین را دارید و با انرژی تمرین می کنید ، تمرین را دراواسط کار متوقف کنید ، اگر بر روی یک قسمت مشکل کار می کنید که برایتان مهم است ، چند راه حل را پیدا کنید ، و امتحان کنید ولی باقی راه حل ها را برای بعد از استراحت بین تمرین بگذارید . مسلما متوجه خواهید شد که بازگشت دوباره شما به تمرین بسیار راحتتر می شود.

منتظردرست بودن شرایط نشوید ، شما خودتان هستید که شرایط را فراهم می سازید. زمان در گذر است و ممکن است فرصت هایتان را از دست بدهید.

 

خروج
چگونه وقتی حوصله تمرین نداریم، به ت ...

چگونه وقتی حوصله تمرین نداریم، به ت ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1399/03/24

خروج

متن مقاله : آتونالیته (Atonality) چیست؟ | تاریخ ثبت : 1396/12/12

آتونالیته (Atonality) چیست؟


در فرهنگ لغت انگلیسی اضافه شده حرف a بر سر کلمه‌ای معنی فاقد چیزی بودن یا نداشتن را به آن واژه ایجاد می‌کند به عنوان نمونه مشهور که در فرهنگ فارسی هم شناخته شده است می‌توان به واژه نرمال(طبیعی) و آنرمال(غیرطبیعی) اشاره کرد.


بنابراین واژه آتونالیته Atonality به معنی نداشتن تونالیته است. تونالیته سیستمی در موسیقی است که در آن تمام نت‌ها حول یک نت اصلی که همان تونیک است می‌گردند و در واقع مرکز موسیقی و محل توقف و فرود ملودی‌ها بر روی نت اصلی گام است. به عنوان مثال تنالیته سی‌بمل ماژور نت سی‌بمل را به عنوان تونیک دارد. تونیک قوی‌ترین نت یک گام موسیقی است.


تاریخ دقیقی را برای شروع آتونالیته در موسیقی نمی توان مشخص کرد اما ردپاهایی از آن در آثار آهنگ‌سازان کلاسیک و رمانتیک قابل تشخیص‌ است؛ رواج هرچه بیشتر نت‌‌های کروماتیک در آثار آهنگ‌سازانی مثل بتهوون و برامس بود که زمینه را برای بروز آتونالیته در موسیقی اروپا هموار کرد. در موسیقی آتونال قدرت تونیک از بین می‌رود و تمام نت‌ها اهمیت کم و بیش یکسانی را کسب می‌کنند. از پیشگامان آتونالیته در موسیقی می‌توان به آهنگ‌سازان اتریشی آرنولد شوئنبرگ پایه‌گذار موسیقی دوازده‌نتی(دوودکافونیک)،آلبان برگ و آنتون وبرن اشاره کرد...

http://www.notenavazan.ir

پرنیان احمدی نژاد

خروج
آتونالیته (Atonality) چیست؟ ...

آتونالیته (Atonality) چیست؟ ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/12

خروج

متن مقاله : تم ( Theme ) چیست؟ | تاریخ ثبت : 1396/12/09


تم ( Theme ) چیست؟
 

به موضوع یا موضوعات مورد بحث در یک کار هنری اطلاق می شود. موضوعِ مورد بحث در یک شعر و گاه در نقاشی و احتمالا در نقش قالی و حتی در هنر موسیقی را گاه "ایده" می نامند. به نظر می رسد که تفاوت "ایده" و "تم" در آنجا است که در ایده تمهید ها با پیچیدگی _ بیشتر _ ریاضی وار ترکیب شده باشند. هرچند که این تعریف به هیچ رو دقیق نیست و در تجزیه و تحلیل موسیقی اولی به جای دومی یا بالعکس فراوان به کار برده شده است.


"تم", ایده ایی است که در یک قطعه موسیقی به ویژه قطعه ایی به فرم سونات مانند سمفونی, کوارتت, کنسرتو و... یا در یک قطعه به فرم فوگ یا در قطعه ایی به فرم تم و واریاسیون نقطه عزیمتی در بیان موسیقیایی آن قطعه است.
در قطعاتی به فرم سونات و فوگ تم را "سوژه" نیز می نامند. سونات ها از قرن هجدهم تا به امروز معمولا دارای دو سوژه بوده اند در حالی که فوگ معمولا دارای یک سوژه است.از آنجا که تم موضوع مورد بحث در بیان هنری یک اثر هنری است می توان دانست که این عامل نقشی را در وحدت بخشیدن به کار هنری نیز ایفا می کند.

http://www.notenavazan.ir

خروج
تم ( Theme ) چیست؟ ...

تم ( Theme ) چیست؟ ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/09

خروج

متن مقاله : ویرتئوز و پارتیتور به چه معنا هستند؟ | تاریخ ثبت : 1396/12/09

ویرتئوز  و پارتیتور  به چه معنا هستند؟


🔵ویرتئوز
 از موسیقی دوران رومانتیک به بعد، توجه موسیقی‌دانان، آهنگسازان و شنوندگان آثار موسیقی به نوازندگان چیره‌دست و توانایی جلب شد که مهارت نوازندگی خود را در صحنه به علاقه‌مندان نشان می‌دادند. این نوازندگان را ویرتئوز Virtuoso‌ می‌نامیدند. به همین خاطر هم بود که قطعات موسیقی مختلفی برای هنرنمایی این نوازندگان خلق شد از جمله کنسرتوها و رسیتال‌ها. این نوازندگان در تمام دنیا شهرت جهانی دارند و از این بین می‌توان به شوپن، پاگانینی، لیست، راوی شانکار و ... اشاره کرد

 

🔵پارتیتور
پارتیتور به نت نوشته یا نوتاسیون کامل یک قطعه موسیقی گفته می‌شود. در این نوتاسیون، نت‌‌های نوشته شده برای هر ساز بر روی یک خط جداگانه درج می‌شود و در مقابل چشمان رهبر ارکستر قرار می‌گیرد. بخش‌های مربوط به هر نوازنده را پارت می‌گویند. مطالعه پارتیتور برای بررسی و آنالیز یک قطعه موسیقی بسیار کارساز است. در این پست می‌خواهم یکی از آثار زیبای لودویک وان بتهوون را همراه با پارتیتور آن ارائه و مطالعه همزمان با شنیدن اثر را برایتان توصیه کنم.


🔵اوورتور اگمونت از جمله آثاری است که بسیاری از علاقه‌مندان موسیقی آن را شنیده‌اند اما شاید نام اثر را نمی‌دانسته‌اند. مطالعه پارتیتور یک قطعه موسیقی آشنا درک و شناخت شما را از جزئیات اثر بیشتر خواهد کرد. بتهوون این قطعه را که دارای یک اوورتور و 9 قطعه برای سوپرانو و ارکستر است در فاصله سال‌های 1809 و 1810 بر اساس شعری از گوته نوشته شد

http://www.notenavazan.ir

خروج
ویرتئوز  و پارتیتور  به چه معنا هست ...

ویرتئوز و پارتیتور به چه معنا هست ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/09

خروج

متن مقاله : نوانس چیست؟ | تاریخ ثبت : 1396/12/09

نوانس چیست؟


دانشجو که بودم یکی از استادانمان که البته چندان هم حق استادی به گردنمان نداشت! در مورد آثارش که صحبت می‌کرد از بی‌توجهی‌ خود به نوانس در چندین آهنگ اولیه خود گله داشت. محمد بیگلری‌پور خالق آثار زیادی بود که بیشتر آن‌ها برای من یاد‌آور دوران جنگ بود؛ از این رو که در زمان جنگ بیشتر دکلمه‌های گویندگان رادیو و تلویزیون- که مثل بیشتر گویندگان امروزی که بی توجه به ادبیات و اطلاعات لازم اشعار مردم را خراب می‌کنند نبودند-

 که بین آن‌ها امیر نوری و رضا معینی شاخص‌تر بودند بر روی آثار او اجرا می‌شد از جمله آهنگ زیبایی که وصیت‌نامه شهیدان جنگ را بر روی آن قرائت می‌کردند (که متاسفانه دسترسی به آن برایم مقدور نشد). در این آثار هم تا جایی که من به خاطر داشتم نوانس به اندازه موثری رعایت شده بودند شاید منظور آهنگساز آثار اولیه قبل از انقلاب او بوده است(متاسفانه به خاطر بی انضباطی استاد در حضور در کلاس‌ها هیچگاه فرصتی برایم ایجاد نشد که در مورد آن آثار با او صحبت کنم)


نوانس Nuance در موسیقی به شدت نواخت یک نت موسیقی گفته می‌شود. نوازنده یا خواننده از طریق علایم مشخصی شدت اجرای نت را کنترل می‌کند. از بین این علائم چند تا عبارتند از:
p:پیانو به معنی ضعیف  
pp: پیانیسیمو   ضعیف‌تر
ppp:پیانیسیسیمو خیلی ضعیف
f:فورته   قوی  
ff:فورتیسیمو   قوی‌تر  
fff: فورته‌سیسیمو خیلی قوی
mf:متسو فورته نیمه قوی
fp:فورته پيانوي نيم قوي

http://www.notenavazan.ir

خروج
نوانس چیست؟ ...

نوانس چیست؟ ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/09

خروج

متن مقاله : نکاتی در مورد گرم کردن دست ها قبل از نوازندگی | تاریخ ثبت : 1396/12/09

✳️نکاتی در مورد گرم کردن دست ها قبل از نوازندگی:

۱- قبل از  اینکه دست به ساز  بزنید کمی تمرین کششی و تنفسی انجام دهید، زیرا می دانیم  که نوازندگی چیزی  بیشتر از مچ ها و انگشتان ما را در گیر میکند، مانند شانه، ساعد، آرنج ...

۲- اگر شما قبل از تمرین نوازندگی در یک محیط سرد هستید، قبل از هر چیز اجازه دهید که دستهایتان کمی گرم شوند، زیرا می دانیم دستها و انگشتان ما در یک محیط سرد به سختی به حرکت در می آیند. در غیر این صورت ممکن است آسیب جدی به عضلات و تاندونهای خود وارد کنید. توصیه یک دکتر این بود که اجازه دهید دستهایتان خود بخود و بدون استفاده از یک عامل خارجی گرم شوند.

۳- حال وقتی تمرین را روی ساز شروع می کنید در فرت های نزدیک بدنه کار کنید نه نزدیک سر دسته ساز، تا در شروع کار انگشت ها فاصله کمتری از یکدیگر داشته باشند.

۴- موقع تمرین های گرم کردن دست ها، (Warm up) احتیاجی به سرعت نیست، زمان این تمرینات میتواند ۱۵ تا ۲۰ دقیقه باشد، برای رسیدن به سرعت باید زمان بیشتری صرف کرد برخی از نوازنده ها حتی تا یک ساعت برای  رسیدن به سرعت نهایی خود  وقت صرف میکنند تا به نتیجه بهتری برسند

http://www.notenavazan.ir

خروج
نکاتی در مورد گرم کردن دست ها قبل ا ...

نکاتی در مورد گرم کردن دست ها قبل ا ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/09

خروج

متن مقاله : نکات کلیدی در خصوص داشتن یک تمرین موفق در نوازندگی چيست؟ | تاریخ ثبت : 1396/12/05

✨نکات کلیدی در خصوص داشتن یک تمرین موفق در نوازندگی چيست؟✨


" تمرین اجباری نیست!" عبارت برای خیلی ها عجیب به نظر می رسد چون اصولا بدون تمرین هیچ چیزی فراگیری نمی شود. بله، بدون تمرین هیچ چیزی فراگیری نمی شود ولی قرار نیست که تمرین به زور و باالجبار انجام شود.


" تمرین باید لذت بخش باشد🎼🎧
کسی که خود را مجبور به تمرین می کند، از ابتدا بازنده است. البته این جمله به این معنا نیست که هر از چندی تنبلی خود را برای رفتن به اتاق تمرین کنارنگذاریم.
اگر بعد از مدتی تمرین متمرکز برای ما لذت بخش نبود، بهتر است وقتمان را صرف کار دیگری کنیم که از گذراندن وقت برای آن حقیقتا لذت می بریم.


پیشنهاد  تعیین واحدهای 45 دقیقه ای برای تمرین است.

بعد از هر تمرین بین 5 تا 15 دقیقه فرصت استراحت دارید. تجربه نشان می دهد که بدون تعیین وقت برای تمرین ، ناخودآگاه وقت صرف " بیهوده با سازبازی کردن" می شود به جای اینکه متمرکز روی تمرینات کار شود.
دوستانی که تجربه کار کردن 10 دقیقه روی تکنیک DoubleStrokeRoll” “را دارند می دانند که 10 دقیقه چقدر می تواند طولانی باشد.


2- حتما  دفترچه "گزارش تمرین" برا خود تهیه کنید.
در این دفترچه پیشرفت ها و مخصوصا مشکلات در خصوص هر تمرین یادداشت می شوند.

مهمترین نکات تاریخ شروع تمرین – نوع تمرین- مترونوم مبدا- مترونوم مقصد و مدت تمرین و از همه مهمتر "ارزش گذاری شخصی" هستند.


این دفترچه برای کنترل خودمان و ایجاد انگیزه بسیار مفید است.گاهی پیشرفت هایمان چنان آهسته و غیر مرئی هستند  که با وجود این دفترچه تمرین واضح می شوند و باعث ایجاد انگیزه برای ادامه راه میشود


http://www.notenavazan.ir

خروج
نکات کلیدی در خصوص داشتن یک تمرین م ...

نکات کلیدی در خصوص داشتن یک تمرین م ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/05

خروج

متن مقاله : کیفیت صدا (tone) | تاریخ ثبت : 1396/12/05

کیفیت صدا (tone)
عامل اساسی در اجرا

🔵گرچه پیانو از نظر واکنش و حساسیت بسیار ضعیف تر از سازهای زهی (و همچنین صوت انسان) است، ولی به تکنیک نوازنده پاسخ میدهد و مطابق با آن صدا ایجاد میکند.
در تحلیل نهایی، کیفیت صدا است که ضروری ترین عامل هنرمندانه در دنیای موسیقی است.هر هنرمندی نحوه ی لمس شستی ها و رنگ صدای ممتازی دارد که میتوان آنهارا ویژگی های او دانست.

🔵مطمعنا انسان میتواند صدای ساز هورویتز (horowitz#) یا روستروپوویچ (rostropovich#) را در یک اجرای زنده تشخیص دهد و حتی در قطعات ضبط شده، به رغم یکسان سازی فوق العاده دستگاه های الکترونیکی، این صدا ها از یکدیگر قابل تشخیص هستند.

🔵متاسفانه پیانو (به ویژه پیانو های با کیفیت نا مطلوب) صدای پیش ساخته ای دارد، ولی اگر در پرورش استعداد ایجاد صدای خوب از طریق یک تکنیک طبیعی و هم آهنگ موفق شویم، خواهیم دید که مالک خوشبخت سازی کامل با قدرت بیان معجزه آسا هستیم، سازی که میتواند هر نوع سایه روشنی را ایجاد کند.
🔵نوازندگان پیانو سعادت مضاعفی دارند زیرا میتوانند ابن تکنیک را در خدمت منبع عظیمی از قطعات ساخته شده برای پیانو به کارگیرند

http://www.notenavazan.ir

خروج
کیفیت صدا (tone) ...

کیفیت صدا (tone) ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/05

خروج

متن مقاله : ساده ترین راه برای حفظ کردن یک قطعه چیست؟ | تاریخ ثبت : 1396/12/02

✨ساده ترین راه برای حفظ کردن یک قطعه چیست؟✨


ابتدا قطعه را چند بار خیلی آرام و با دقت بنوازید تا بتوانید آنرا نسبتاً روان اجرا کنید ( چند گیر کوچک در این مقطع ، ایرادی ندارد ). سپس روی اشکالاتتان و قسمتهایی که به نظرتان پیچیده می آید تمرکز کنید تا ساختار آن را درک کنید. حال بگذارید قطعه به مدت یک روز در ذهن شما بماند ، در حالیکه ملودی قطعه مدام در ذهن شما مرور می شود. این کار را تکرار کنید تا در آخر از آنچه بدست آورده اید ، احساس رضایت کنید. ذهن شما به طور ناخودآگاه به کار خود ادامه می دهد و ادامه
 راه را پیدا می کند.

اگر احساس می کنید قسمتی از قطعه از ذهن شما پاک شده است ، نت را باز کنید و آن قسمت را بخوانید. اما تنها همان قسمت را و به کار ذهنی خود ادامه دهید. این کار را آنقدر ادامه دهید تا تصویر کلی قطعه ، نه لزوماً تمام جزییات ، در ذهن شما ثبت شود. البته این بدان معنی نیست که اکنون می توانید قطعه را از بر بنوازید ، شما تنها به مقطعی رسیده اید که می توانید قطعه را از تخیل به واقعیت انتقال دهید و اینک فرم جدید مطالعه آغاز می شود ؛ انتقال آنچه ذهناً فرا گرفته اید به روی ساز

این کار را قسمت به قسمت انجام دهید و تنها زمانی که دیدید حافظه شما به هیچ وجه یاری نمی کند ، آن قسمت را از روی نت نگاه کنید ( اما در کل نت باید از شما دور باشد ). نگاه کردن به نت تیر آخر است و باید به آن به چشم اصلاح تصویر ذهنی تان نگاه کنید. فرآیند جذب ذهنی قطعه ، بسیار شبیه عکاسی است. پرورش تصویر تن ، مانند ظاهر کردن عکس در مایع مخصوص است. نواختن آزمایشی قطعه مانند فرآیند ترمیم عکس در برابر حساسیت آن به نور است ؛ و قسمت آخر مانند روتوش کردن آن است.


http://www.notenavazan.ir

خروج
ساده ترین راه برای حفظ کردن یک قطعه ...

ساده ترین راه برای حفظ کردن یک قطعه ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/02

خروج

متن مقاله : تفاوت هنرمند پیشرفته با یک فرد آماتور از لحاظ اظهار و بیان احساسات موسیقی | تاریخ ثبت : 1396/12/02

✨تفاوت هنرمند پیشرفته با یک فرد آماتور از لحاظ اظهار و بیان احساسات موسیقی✨

هنرمند احساسات خود را بر اساس قانون هنر ابراز می کند. او کاملاً درست می نوازد ولی اجازه نمی دهد این درستی ، احساس او را کمرنگ کند. در عین حال که شخصیت فردی خود را نادیده نمی گیرد ، به نظر آهنگساز احترام می گذارد و تمامی نکاتی که در مورد سرعت ، نیرو ، تماس ، کنتراست ها و غیره ، آمده است را پیروی می کند. او پیغام آهنگساز را صادقانه به مخاطب انتقال می دهد. شخصیت فردی او تنها در درک آهنگساز و اجرای قطعه بنا به خواسته آهنگساز شکل می گیرد.

اما آماتور ، هرگز. خیلی قبل ازآنکه بتواند قطعه را درست بنوازد ، همه چیز را به نحوی که برایش مناسب باشد ، تغییر می دهد ، چرا که گمان می کند آنچنان شخصیت موسیقی والایی دارد که آزادی لازم برای هر کاری را دارد. احساس و نیز تصمیم به ابراز آن ، هر دو خوب هستند ؛ اما بدون داشتن توانایی لازم ، کوچکترین ارزشی ندارند. از اینرو قبل از آنکه با احساس بنوازیم ، باید مطمئن باشیم همه چیز قطعه سر جای خود قرار دارد. چه از نظر زمان ، چه از نظر نیرو و چه از لحاظ نوع تماس درست خواندن قطعه – نه فقط درست خواندن نتها – موردی است که معلمان خوب از همان دوران مبتدی ، شاگردان خود را بدان ترغیب می کنند. یک آماتور باید سعی کند قبل ازآنکه احساس او بر همه چیز غلبه کند ، بتواند قطعه را صحیح بخواند ، که البته به ندرت چنین است.

http://www.notenavazan.ir

خروج
تفاوت هنرمند پیشرفته با یک فرد آمات ...

تفاوت هنرمند پیشرفته با یک فرد آمات ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/02

خروج

متن مقاله : نکاتی حیاتی در نوازندگی | تاریخ ثبت : 1396/12/02

✨نکاتی حیاتی در نوازندگی✨


رسیدن به نقطه کمال در نوازندگی یا موسیقی، یک هدف واحد است که کلیه نوازندگان از ابتدا باید به آن توجه کنند. هنرآموز باید به طور مداوم در شرایطی قرار گیرد که مجبور به تصمیم گیری باشد و از این طریق اعتماد به نفس لازم را در خود پرورش داده به توانایی خود در حل مشکلات ایمان پیدا کند.


این طرز تفکر که “من به عنوان نوازنده مهم هستم و افکار آهنگساز برایم چندان اهمیتی ندارد” از خطرناک ترین خصیصه های یک نوازنده است


حتی هنگامی که یک قطعه کلاسیک را اجرا می کنید به هارمونی آن توجه کنید و آنرا بدون توجه به قطعه با رنگهایی که خودتان به آن اضافه می کنید تمرین کنید. به این ترتیب با فضای قطعه بدون درگیری با ملودی های – احیاناً پیچیده آن – آشنا می شوید


به حرکات موزون – رقص – انگشتان خود دقت کنید. زمانی این حرکات درست هستند که نوانس ها، جمله بندی و آرتیکولیشن (articulation) درست اجرا شود.


 توانایی دست چپ خود را تقویت نمایید و به همراهی آن معنا بخشید، در عین حال توجه داشته باشید که هر کدام از دستهای شما مسئولیت خاصی در اجرا دارند در اغلب موارد نباید سعی کنید مهارت هر دو را به یک اندازه برسانید.


رابطه بین صدا و حرکت انگشتان را مد نظر داشته باشید. این کار یک مسیر ارتباطی بین نگرش ذهنی و حرکت فیزیکی خلق می کند.

http://www.notenavazan.ir

خروج
نکاتی حیاتی در نوازندگی ...

نکاتی حیاتی در نوازندگی ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/02

خروج

متن مقاله : 10 موردی که هنگام تولید موسیقی برای کودکان، لازمست به یاد داشته باشید | تاریخ ثبت : 1396/12/02

✨10 موردی که هنگام تولید موسیقی برای کودکان، لازمست به یاد داشته باشید✨

1- محدوده صدای کودک و فواصل ملودیک:
هنگام نوشتن موسیقی برای کودکان، باید به یاد داشته باشید که محدوده ی صدای طبیعی یک کودک، از دو تا سل میانی است ( پنجم کامل بالارونده). هنگامی که کودک از پیش دبستانی، وارد سالهای ابتدایی مدرسه میشود، این فاصله تا چند نت افزایش می یابد.
به علاوه، فواصل ملودیک باید مناسب با مخاطب، انتخاب شود. مثلا اینکه حرکت ملودی، به صورت پله ای صورت میگیرد یا جهشی؟ آیا فواصل برای خواندن کودک -مثل سوم کوچک- طبیعی هستند یا یک فاصله ی غیر طبیعی، مثل چهارم افزوده؟ البته چهارم افزوده هم میتواند در آهنگ قرار بگیرد اما به شرط آنکه درمورد به چالش کشیدن کودک، با اندیشه عمل کنیم و باقی فواصل ملودیک، به محض امکان، در دسترس باشند.

2- تمپو (ضربآهنگ) :
ضربان قلب یک کودک در هنگام استراحت، از ضربان قلب یک بزرگسال سریعتر است. (میزان نرمال برای بزرگسالان 70 تا 90 و برای کودکان 90 تا 120 است) بنابراین آهنگی که به نظر یک بزرگسال، تمپوی بالایی دارد، ممکنست از نظر کودکان معمولی به نظر برسد. نکته ی مهم اینست که توجه کنیم موسیقی برای کدام رده ی سنی تهیه میشود.


3- تناسب آهنگ با توانایی های سنی:
کودک پنج ساله مفهوم تقابل را میداند و میتواند با قافیه شعر بخواند. کودکان دوساله عموما قادر به این کار نیستند اما دوست دارند آهنگ ها را با حرکات انگشت هایشان بخوانند یا دنبال کنند.
دقت کنید که مخاطبان خود را با دادن فرصت مشارکت فعال، درگیر کنید و به چالش بکشید تا از سطح درک و پیشرفت آنها، آگاه شوید.

4- زبان:
آیا کلمات به کار رفته، با رده ی سنی کودکان، متناسبند؟

5- محتوا:
آیا داستان برای کودک، پیام مثبتی دارد یا بدون مفهومست (که البته هردو در موسیقی کودک، جایگاه خود را دارند). هنگامی که شعر، دارای پیام با ارزشیست، باید توجه داشت که چگونه بیان میشود و چگونه بر آن تاکید میشود.


6- مشارکت فعال:
موسیقی کودکان، تماما حول محور درگیر کردن و مشارکت فعال کودکان، از ابتدا تا انتها شکل میگیرد. آیا در خلال کار، بخش هایی برای خواندن و اجرای حرکات کودکان در نظر گرفته شده؟ قصد دارید چگونه آنها را به طریقی معنا دار، درگیر و در ارتباط با آهنگ؛ نگه دارید؟


7- استاندارد های کیفی:
آهنگی که برای کودکان ساخته میشود، باید همان کیفیتی را داشته باشد که در ژانر های دیگر انتظار میرود.


8- کیفیت ضبط:
به شنونده های خود، همان کیفیتی را ارائه دهید که خود شما از هنرمند محبوبتان انتظار دارید.


9- تنظیم:
آهنگ شما ساخته شده؟ قطعه ی شما دارای فراز و فرود هست؟ چینش سازها مناسب و جذاب هست؟ سورپرایزی برای جلب توجه دارید؟ لحظات به یاد ماندنی موسیقی، کدامها هستند؟


10- تنوع در استایل ها:
از لحاظ انتخاب استایل، دنیا به کام سازندگان موسیقی کودکان است؛ چرا که میتوانید در هر سبکی که برای آهنگ شما مناسب تر است، کار کنید. درمورد محصول موسیقی تولید شده برای کودکان، داشتن استایل پاپ، راک، سوینگ، فالک و... اصلا غیرمعمول نیست. سبک ها را امتحان کنید. بچه ها دوست خواهند داشت.

http://www.notenavazan.ir

خروج
10 موردی که هنگام تولید موسیقی برای ...

10 موردی که هنگام تولید موسیقی برای ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/02

خروج

متن مقاله : آکورد سه صدایی چیست؟ | تاریخ ثبت : 1396/12/02

✨آکورد  سه صدایی چیست؟✨

 

ساختار اصلی هارمونی تنال بر اساس ساختن آکورد های سه صدایی بر روی درجات گام های ماژور و مینور است. بنابراین داشتن توانایی در شناسایی و تشخیص صحیح و سریع گام ها با توجه به نشانه های سر کلید بسیار ضروری است.

نام گذاری یک آکورد مشخص کننده موقعیت آن آکورد در گام و ارتباط آن با پایه یا تونیک،معکوس بودن آن(معکوس اول،دوم و...) و همچنین کیفیت صوتی(ماژور،مینور،افزوده و یا کاسته) آکورد میباشد.
شنیدن صدای هر آکورد و معکوس آن بسیار ضروری است. خواندن، زمزمه کردن و یا نواختن همه آکورد هایی که مینویسید،درک و دریافت ذهنی شما را از موسیقی پرورش میدهد و به شما قدرت خواندن یک پارتیتور کامل را میدهد.


روش های گوناگونی برای نام گذاری آکوردها وجود دارد. میتوان از اعداد و اشکال مختلف به صورت زیرنویس مثلا به صورتGmaj یاSubdominant (سل ماژور یا زیر نمایان) استفاده کرد. اما ما برای توضیح مسائل هارمونی میخواهیم از یک سیستم اساسی و استاندارد که به آن نام گذاری رومی اطلاق میشود،استفاده کنیم. این روش کامل ترین و بهترین ابزار برای معرفی و نشان دادن طبیعت یک اکورد و نت های تشکیل دهنده آن است.
            
http://www.notenavazan.ir

خروج
آکورد  سه صدایی چیست؟ ...

آکورد سه صدایی چیست؟ ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/02

خروج

متن مقاله : پيانيست ها معمولا چه تمريناتي را انجام ميدهند و چه ميزان زمان صرف تمرينات مي كنند؟ | تاریخ ثبت : 1396/12/02

✨پيانيست ها معمولا چه تمريناتي را انجام ميدهند و چه ميزان زمان صرف تمرينات مي كنند؟✨


بيشتر نوازندگان حرفه اي  حدود 1 ساعت  در روز  (و يا بيشتر )  زمان براي تمرينات تكنيكي صرف مي كنند. اين تمرينات معمولا شامل تمرينات HANON (‌تمريناتي براي پنج انگشت كه كه شامل الگوهاي متنوع است) ، Dohnanji و يا  Cortot براي استقلال انگشتان است(‌به نظر من دو تمرين Dohnanji و  Cortot بسيار خطرناك هستند و اگر به درستي و با ظرافت تمرين نشوند ميتوانند آسيب هاي جدي براي نوازنده ايجاد كنند).  


اين تمرينات تكنيكي شامل نواختن گامها (كه شامل فرمهاي مختلف اجراي 36 گام شامل گامهاي ماژور و مينور { هارمونيك و ملوديك} و گامهاي كروماتيك مي شود و به صورت يك دستي، دو دستي، حركت موازي يا مخالف، اجرا با فواصل سوم، اكتاو، ششم ، به صورت لگاتو، استاكاتو و .... )‌ و اجراي قطعات تمريني متداول (‌ كه به دشواري هاي يك تكنيك خاص مي پردازند) نظير چرني، كلمنتي، شوپن و ليست مي شوند.


بعضي از پيانيستها به سطحي از نوازندگي مي رسند كه احساس مي كنند تكنيك لازم براي اجراي قطعات مورد نظرشان را كسب كرده اند ولي برخي ديگر احساس مي كنند كه  همچنان بايد به تمرينات تكنيكي روزانه بپردازند. به عنوان مثال Shura Cherkassky، پيانيست مشهور، هر روز گامها و آرپژ ها را در سركليدهاي مختلف تمرين ميكرد ولي Barenboim عنوان ميكرد كه وقت بسيار كمي را صرف تمرينات تكنيكي اش مي كند. به نظر مي رسد كه مقدار تمرينات تكنيكي مورد نياز براي هر پيانيست به توانايي هاي طبيعي او - نظير توانايي تمرين ذهني، هماهنگي و يادگيري - و در بعضي از مواقع  ترس بي مورد از  تمرين نكردن بستگي دارد.


توانايي پيانيستها در به يادسپاري حافظه آنها از احساس ماهيچه اي و تنظيم فاصله ها(ي فيزيكي‌)‌ به هنگام نواختن ساز بسيار متفاوت است. البته اين را هم بايد در نظر داشته باشيم كه برخي از پيانيستها از گفتن ميزان دقيق تمرينات روزانه خود خودداري مي كنند(تمريناتشان را كمتر از مقدار واقعي بيان مي كنند) و اين موضوع بحث را كمي پيچيده ميكند

http://www.notenavazan.ir

خروج
پيانيست ها معمولا چه تمريناتي را ان ...

پيانيست ها معمولا چه تمريناتي را ان ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/02

خروج

متن مقاله : آرپژ چيست؟ | تاریخ ثبت : 1396/12/02

✨آرپژ چيست؟✨

🔵در موسیقی نوعی آکورد شکسته که در آن نغمات به‌صورت متوالی از بم به زیر یا از زیر به بم اجرا می‌شود را آرپژ (به فرانسوی: arpège) یا چنگ‌سان می‌گویند.


🔵آرپژ به عبارتی نواختن تک به تک نت‌های یک آکورد به جای اجرای همزمان آن‌ها است. واژه فرانسوی آرپژ و ایتالیایی آرپجیو هر دو به معنی «همانند ساز چنگ» هستند. صدای حاصل از آکوردی که به شیوۀ چنگسان نواخته می‌شود چنگسانه نامیده می‌شود. فن آرپژ در نوازندگی سازهای پیانو، چنگ و گیتار بسیار کاربرد دارد.


🔵نکته مهم آرپژ این است که هر انگشت دارای استقلال و شخصیت خاص خود است. اغلب هر انگشت وظیفه ضربه زدن به یک سیم مشخص را برعهده دارد. در نواختن قطعات سرعتی آرپژها نباید مبهم و درهم گوش برسد، بلکه باید تک تک نتها با فاصله زمانی منظم و به وضوح شنیده شود.

@notenavazan

✨آرپژ چيست؟✨

🔵در موسیقی نوعی آکورد شکسته که در آن نغمات به‌صورت متوالی از بم به زیر یا از زیر به بم اجرا می‌شود را آرپژ (به فرانسوی: arpège) یا چنگ‌سان می‌گویند.


🔵آرپژ به عبارتی نواختن تک به تک نت‌های یک آکورد به جای اجرای همزمان آن‌ها است. واژه فرانسوی آرپژ و ایتالیایی آرپجیو هر دو به معنی «همانند ساز چنگ» هستند. صدای حاصل از آکوردی که به شیوۀ چنگسان نواخته می‌شود چنگسانه نامیده می‌شود. فن آرپژ در نوازندگی سازهای پیانو، چنگ و گیتار بسیار کاربرد دارد.


🔵نکته مهم آرپژ این است که هر انگشت دارای استقلال و شخصیت خاص خود است. اغلب هر انگشت وظیفه ضربه زدن به یک سیم مشخص را برعهده دارد. در نواختن قطعات سرعتی آرپژها نباید مبهم و درهم گوش برسد، بلکه باید تک تک نتها با فاصله زمانی منظم و به وضوح شنیده شود.

http://www.notenavazan.ir

خروج
آرپژ چيست؟ ...

آرپژ چيست؟ ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/02

خروج

متن مقاله : ‍ ‍ ‍ منظور از اتود در موسیقی چیست؟ | تاریخ ثبت : 1396/12/02

‍ ‍ ‍  منظور از اتود در موسیقی چیست؟

👈 اتود (Etude) به معنای مطالعه است و در موسیقی به قطعه‌هایی گفته می‌شود که هدف آن‌ها ارتقای شگرد نوازندگی است.
هر اتود معمولاً برای یکی از مشکلات فن نوازندگی و رفع یکی از ضعف‌های تکنیکی هنرآموزان تصنیف می‌شود.
آهنگسازان، به ویژه رمانتیک‌ها بیش‌تر کوشیده‌اند اتودهای خود را علاوه بر تأمین هدف بالا، زیبا نیز تصنیف کنند، به طوری که تک‌نوازها آن‌ها را در رپرتوار رسیتال خود، به قصد نشان دادن قابلیت نوازندگی‌شان می‌گنجانند.

✔️ اهمیت اتود به قدری است که نوازندگان باید برنامه ویژه‌ای برای تمرین آن در نظر بگیرند و اتود‌ها را با سرعت کم و دقت بسیار زیاد تمرین کنند تا ضعف‌های تکنیکی برطرف شوند.

http://www.notenavazan.ir

خروج
‍ ‍ ‍  منظور از اتود در موسیقی چیست ...

‍ ‍ ‍ منظور از اتود در موسیقی چیست ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/12/02

خروج

متن مقاله : نکات تربیت گوش و نوازندگی و ریزه کاری های موسیقی در چیست؟ | تاریخ ثبت : 1396/10/28

نکات تربیت گوش و نوازندگی و ریزه کاری های موسیقی در چیست؟


با دقت در ریزه کاری ها ، یعنی جلا دادن به بعضی قسمت های کمپوزیسیون میتوان تحسین شنوندگان را جلب و به بیشتر شناخته شدن کارکتر قطعه ی موسیقی کمک کرد. تمرینات طولانی برای چنین شاگردانی دیگر  خسته کننده نخواهد بود و هرگز  علاقه به کار را از دست نخواهند داد...
یک نکته ی ضروری برای تربیت  گوش شناخت دقیق قطعه ی  موسیقی مورد تمرین است،بنابراین قبل از شروع عملی قطعه  تجسم کردن آن کاری لازم و اساسی است,در این صورت قادر خواهیم بود آن قطعه را به طور  کامل از حفظ اجرا کنیم...
 
موضوعی که به آن اشاره شد در حوضه ی پیانیست های ویرتعوز با روشی منحصر به فرد جای میگیرد.

شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد: ((...  پیانیست هایی که در طول مدت زمانی کم  رپرتواری وسیع را کسب کرده اند ویا قطعات  پیچیده ی مدرن را در مدت زمانی اندک از حفظ مینوازند...چگونه به این سطح از  پیشرفت میرسند؟...))
  خیلی از افراد ممکن است در پاسخ  نواختن را عامل اصلی بدانند...
بلکه در حقیقت آنان با  تجسم بخشیدن و ذهنی  هشیار و مطالعه ی ساکت و بی صدای این آثار چنین  رپرتواری را برای خود فراهم کرده اند...و همچنین در این روش شخص میتواند تکنیک های اجرایی را تنها از طریق تجسم بخشیدن و(بدون انجام آن روی ساز) بدست آورند....
البته عده ای ممکن است این کار را غیر ممکن بدانند ولی این روش توسط تعدادی از  پیانیست های مشهور دنیا پیشنهاد شده است...

 

به منظور بدست آوردن شیوه ی  طبیعی نواختن پیانو با استفاده از حداقل زور و فشار ،  آموزش و بکارگیری آگاهانه ی  ماهیچه ها نهایت اهمیت را دارد...(در واقع به این موضوع اشاره دارد که نباید حرکات اضافی را که موجب اسپاسم میشوند,بکار ببریم و باید سطح پایداری  آناتومی دست را حفظ کنیم... )
پس سست و  راحت کردن ماهیچه ها بطور  آگاهانه از اهمیت فراوانی برخوردار است...
در نتبجه باید تدبیر  نوازندگی را با (بیدار کردن احساس شل بودن و  لختی ماهیچه ها) آنطور که وجود دارد انجام دهیم...همه ی حرکات  زاید, زیان آور هستند
(هدف باید حداقل فشار به ماهیچه ها در هنگام نواختن باشد...)حتی در هنگام نواختن قطعات  سنگین مانند اتود های  لیست،اتود های  راخمانینف ، قطعات اسکریابین و...

http://www.notenavazan.ir

خروج
نکات تربیت گوش و نوازندگی و ریزه کا ...

نکات تربیت گوش و نوازندگی و ریزه کا ...

دسته بندی : سازشناسی

تاریخ ثبت : 1396/10/28

خروج

متن مقاله : مشکلات عضلانی و دردهای مختلف درنوازندگان | تاریخ ثبت : 1396/10/23

مشکلات عضلانی و دردهای مختلف درنوازندگان
                                                                
نوازندگان ممکن است مانند هر انسان دیگری دچار مشکلات سیستم حرکتی شوند ولی بعضی مشکلات و بیماری ها در ایشان بیشتر دیده میشوند. مهمترین علامت این بیماری ها درد است که میتواند در انجام نوازندگی مشکلات زیادی را بوجود آورد. این درد میتواند به علت مشکلات و بیماری های خاص نوازندگان در عضلات، تاندون ها، اعصاب و مفاصل آنها ایجاد گردد. همچنین بیماری به نام دیستونی فانکشنال میتواند مشکلاتی را برای ایشان ایجاد کند.
 خم شدن شدید مچ دست موجب فشار به بافت های درون آن میشود.
 
 
درد های با منشا عضلات
 
این دردها بر اثر انجام حرکات مکرر و تکرای ایجاد میشوند که بیش از توانایی فیزیولوژیک بدن است به همین خاطر به آنها Overuse syndrome هم میگویند.
علامت اصلی این بیماری درد است. محل درد برحسب نوع آلت موسیقی متفاوت میباشد ولی بیشتر در سر و گردن، کمر و ناحیه کتف و شانه است. این درد پخش بوده و نقطه ای نیست. در این بیماری ها به علت اینکه نوازنده اندام ها و مفاصل خود را در وضعیت های نادرستی قرار میدهد عضلات تحت نیروهای کششی غیر معمول قرار میگیرند و این موجب بروز درد میشود.
 
از طرف دیگر خسته شدن عضلات بر اثر نوازندگی طولانی مدت موجب فشار بیشتر به عضلات شده و درد را بیشتر میکند.
 
بهترین راه پیشگیری از این دردها داشتن یک پوزیشن و وضعیت درست و مناسب در هنگام گرفتن آلت موسیقی و نوازندگی است. تکنیک مناسب نوازندگی و حرکات مناسب انگشتان و دیگر مفاصل دست اهمیت زیادی در پیشگیری از این درد ها دارد.
 
ضعف عضلات نقش مهمی در ایجاد این دردها دارد پس همه نوازندگان باید نرمش های کششی تمام مفاصل بدن بخصوص مفاصلی که در حین نوازندگی بیشتر بکار میایند را بطور مرتب انجام دهند. همچنین باید نرمش های منظمی در جهت تقویت عضلات اندام فوقانی، شانه، گردن و کمر انجام دهند تا عضلات آنها در هنگام نوازندگی خسته نشوند.
خستگی عضلات ممکن است در ظاهر احساس نشود ولی عامل عمده درد کمر، گردن و شانه در نزد نوازندگان است.
 
 
درد های با منشا تاندون ها
 
علت این دردها ایجاد تاندینوپاتی و تنوسینوویت است. تاندینوپاتی به معنای خراب شدن تاندون است و این خرابی بیشتر در محل اتصال تاندون ها به استخوان های اطراف مفاصل ایجاد میشود. تنوسینوویت به معنای التهاب غلاف اطراف تاندون ها است و معمولا به علت حرکات مکرر یک اندام ایجاد میشود.
محل تاندینوپاتی و تنوسینوویت بسته به نوع آلت موسیقی متفاوت است. درد این بیمار یها بیشتر در دست، مچ دست و ساعد بوده و در نقاط خاصی از اندام احساس میشود.
 
مهمترین راه پیشگیری از این دردها داشتن یک پوزیشن و وضعیت درست و مناسب در هنگام گرفتن آلت موسیقی و نوازندگی است. تکنیک مناسب نوازندگی و حرکات مناسب انگشتان و دیگر مفاصل دست اهمیت زیادی در پیشگیری از درد ناشی از مشکلات تاندون ها دارد.
 
 
مشکل مفاصل
 
مهمترین مشکل مفاصل در نوازندگان ناپایداری آنها است مثلا یک مفصل متاکارپوفالانژیال شست ناپایدار در یک گیتاریست میتواند موجب حرکات غیر متعارف در این مفصل شود. این ناپایداری میتواند در دراز مدت موجب بروز آرتریت در مفاصل ناپایدار شود. در موارد خفیف میتوان برای غلبه بر این ناپایداری ها از اسپلینت های انگشتان استفاده کرد و در موارد شدید ناپایداری شست، ممکن است عمل آرترودز شست بتواند به بیمار کمک کند.
 
 
مشکلات عصب
 
در نوازندگان، بیماری های اعصاب معمولا به علت تحت فشار قرار گرفتن عصب بوجود میاید. بطور مثال سندروم کانال کارپ در نوازندگان پیانو به علت تنوسینوویت تاندون های خم کننده ایکه از مچ عبور میکنند ایجاد میشود.
 
در نوازندگان فلوت و ویولون به علت انداختن وزن آلت موسیقی بر روی قاعده انگشت سبابه ممکن است عصب انگشت تحت فشار قرار گیرد.
 
در نوازندگان گیتار به علت خم نگه داشتن مداوم مچ دست ممکن است عصب مدیان در کانال کارپ تحت فشار قرا رگیرد.
 
در نوازندگان ویولون به علت خم نگه داشتن مداوم مفصل آرنج ممکن است عصب اولنار تحت فشار قرار گرفته و موجب بروز سندورم تونل کارپ شود.
 
مشکل احتمالی دیگر کشیده شدن شبکه بازویی در کسانی است که شانه های شل و ضعیفی دارند. در نوازندگان سازهای زهی ممکن است در اعصاب انگشت نوریت (نوعی درد عصبی) ایجاد شود.    ادامه دارد....  

http://www.notenavazan.ir
خروج
مشکلات عضلانی و دردهای مختلف درنواز ...

مشکلات عضلانی و دردهای مختلف درنواز ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/10/23

خروج

متن مقاله : ⁣چرا موسیقی شما را به هیجان در مي اورد | تاریخ ثبت : 1396/10/20

⁣چرا موسیقی شما را به هیجان در مي اورد؟؟
   
موسیقی موردعلاقه‌‌ی شما چیزهای زیادی را درباره‌ی شخصیتتان نشان می‌دهد، اما نوع پاسخ شما به موسیقی هم به همین اندازه گویا است. مطالعات جاری حدس می‌زنند که بیش از ۵۵ درصد از افراد هنگام شنیدن موسیقی «لرزش احساسی» را تجربه می‌کنند. اگر شما هم جزء این دسته هستید بدانید که مورمور شدن پوست تنها نشانه‌ی آن نیست. دانشمندان می‌توانند نشانه‌های آن را در مغز هم ردگیری کنند. در تحقیق تازه‌ای که در نشریه‌ی Social Cognitive and Affective Neuroscience منتشر شده پژوهشگران دانشگاه هاروارد بر ۱۰ دانشجو که گزارش کرده‌اند هنگام شنیدن موسیقی احساس لرزش لذت را تجربه می‌کنند، و ۱۰ دانشجو که چنین چیزی را تجربه نمی‌کنند اسکن مغزی انجام دادند. نتیجه: مغزهای با قابلیت دریافت چنین احساسی احتمالاً برای درک احساسات شدیدتر ساخته‌شده‌اند.
 
مت زاکس نویسنده‌ی اصلی مقاله و دانشجوی دکترا در USC در مصاحبه‌ای چنین گفته است: «ما یافتیم در افرادی که به‌صورت مکرر و با اطمینان از شنیدن موسیقی این لرزش احساسی را تجربه می‌کنند، فیبرهای متصل کننده‌ی بیشتری بین کورتکس شنوایی و بخش‌های پردازش احساسات وجود دارد.»
 
زاکس می‌گوید چنین مغزهایی واقعاً به‌نوعی ساخته‌شده‌اند که قابلیت درک واکنش‌های احساسی شدیدتری به موسیقی دارند و معمولاً هوش احساسی بالاتری را نشان می‌دهند. پژوهش‌های دیگر درباره‌ی این لرزش احساسی ناشی از موسیقی نتیجه گرفته‌اند که چنین مغزهایی تخیل فعال‌تری دارند، به‌شکلی عمیق‌تر بر احساساتشان تأمل کرده و طبیعت و زیبایی را درک می‌کنند. چنین ارتباطات اجتماعی-احساسی قدرتمندی (علاوه بر فواید فوق‌العاده‌ی شنیدن موسیقی بر سلامت) نشان می‌دهند که دلیلی عمیق و تکاملی برای عشق نوع انسان به شنیدن و ساختن موسیقی وجود دارد.
 
چه‌نوع موسیقی این احساس را ایجاد می‌کند؟ ظاهراً ژانر موسیقی مهم نیست. حاضران در پژوهش زاکس همه‌نوع موسیقی  را گزارش کرده‌اند؛ اما برخی مکانیزم‌های موسیقایی در قطعات نتایج قابل اطمینان‌تری درپی دارند:
 
🔹قطعاتی که با انتظار بازی می‌کنند. به‌صورت پیوسته اوج می‌گیرند تا به یک نقطه‌ی اوج برسند.
 
🔹قطعاتی که انتظارها را جابجا می‌کنند. تغییر گام ناگهانی یا اضافه‌شدن صدایی جدید به ملودی.
 
🔹هر آهنگی که ارتباط حسی قدرتمندی با خاطره‌ای در ذهن شنونده داشته باشد.
 
http://www.notenavazan.ir
خروج
⁣چرا موسیقی شما را به هیجان در مي ا ...

⁣چرا موسیقی شما را به هیجان در مي ا ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/10/20

خروج

متن مقاله : هنگام تمرین ساز به موارد زیر توجه کنید | تاریخ ثبت : 1396/10/20

🔶️ هنگام تمرین ساز به موارد زیر توجه کنید :
 
۱.  صبور باشید!
یادگیری موسیقی نیاز به صبر زیاد و پشتکار فراوان دارد
 
۲.  در مورد سرعت و زمان بندی ها وسواس بخرج دهید.
موسیقی تماما در مورد ریتم و نظم است. حتی قبل از صحیح نواختن نتها شما باید به ریتم توجه کنید.
 
۳  تمایل به سریع نواختن نداشته باشید.
سریع نواختن آخرین مرحله از نوازندگی است. قبل از آن به نکات مهمتری باید بپردازید. با تمرین مناسب به انگشتان خود اجازه بدید خودشون سریع شوند! 
 
۴ . مخفی نشوید!
اجرا در جلوی دیگران و در جمع دوستان باعث پیشرفت شما خواهد شد. نگران این نباشید که آیا خراب میکنید و یا دیگران از نوازندگی شما خوششان بیاید یا نه! در این مورد خودخواه باشید!!
 
۵.  مباحث تئوری و نظری را جدی بگیرید.
ضعف آگاهی از مباحث تئوری بسیار دیده میشود. حتما بصورت موازی با تعلیم .
 
۶.  انتظار معجزه نداشته باشید.
منطقی باشید. با داشته هایتان پیش بروید و ساز بزنید! 
قدم به قدم پیش بروید.
 
۷  منظم و با هدف تمرین کنید و اجازه بدهید شخصیت منحصر به فرد نوازندگیتون شکل بگیره.

http://www.notenavazan.ir
خروج
هنگام تمرین ساز به موارد زیر توجه ک ...

هنگام تمرین ساز به موارد زیر توجه ک ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/10/20

خروج

متن مقاله : تاثير موسيقي بر مغز انسان | تاریخ ثبت : 1396/10/20

تاثير موسيقي بر مغز انسان

آیا تا به حال به تاثیر موسیقی بر حالات خود فکر کرده‌اید؟ در زمان شادی، هیجان، ناراحتی و حتا در زمان خشم. موسیقی حتا در زمان بیماری می‌تواند موثر باشد. این جمله‌ای است که بارها در مجلات و مقالات روانشناسی با آن برخورد داشته‌ایم. موسیقی می‌تواند هیجان و شور درونی را به‌راحتی آزاد کند. می‌تواند آرامشی را که مدت‌ها به دنبال آن هستیم،

برایمان فراهم کند. تاثیر موسیقی بر روان انسان از حقایقی است که نمی‌توان آن را انکار کرد. این تاثیر تا جایی است که امروزه روش‌های خاصی برای بهبود و درمان بسیاری از بیماری‌ها به وسیله موسیقی در جهان مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از موسیقی به‌عنوان مکملی برای درمان بیماری‌ها به زمان ارسطو و افلاطون بازمی‌گردد.

از آن زمان استفاده از اصوات و آهنگ‌ها برای درمان بیماری‌های مختلف به‌کار می‌رفته است. سیر استعمال موسیقی در قرن بیستم به‌صورت جدی‌تر مورد توجه قرار گرفت و تکامل بیشتری یافت و انجمن‌های متعددی در این زمینه آغاز به‌کار کردند. اولین برنامه آموزش موسیقی‌درمانی در جهان در سال ۱۹۴۴ در دانشگاه میشیگان آغاز شد. شروع فعالیت انجمن‌های موسیقی‌درمانی از سال ۱۹۵۰ بود و بعد از آن در ۱۹۷۱ انجمن موسیقی‌درمانی آمریکا یا AAMT آغاز به‌کار کرد. در ۱۹۸۵ فدراسیون جهانی موسیقی‌درمانی به ثبت رسید.

در ایران انجمن موسیقی‌درمانی با هدف بالا بردن سطح آگاهی افراد از فرایند موسیقی‌درمانی و فواید آن و بالا بردن امکانات تخصصی برای استفاده از این روش کار خود را آغاز کرده است. موسیقی‌درمانی به‌طور کلی مانند هر گونه روش درمانی، از شیوه‌های به‌خصوصی برخوردار است.

این روش‌ها را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد: روش فعال و روش غیرفعال. در روش غیرفعال، فرد با گوش دادن و شنیدن موسیقی، مورد درمان قرار می‌گیرد، در حالی که در روش فعال موسیقی‌درمانی، همراه با خواندن، نواختن و حتا حرکات موزون فرد مورد درمان قرار می‌گیرد. طی این روش واکنش‌های عاطفی، ذهنی، جسمی و حرکتی تحریک و برانگیخته می‌شود.

استفاده از این روش‌ها متناسب با نیاز افراد تنظیم و تدارک دیده می‌شود. محور اصلی برنامه‌های موسیقی‌درمانی شامل شنیدن موسیقی متناسب و آرام‌بخش و نواختن موسیقی در گروه‌های منظم و یا انفرادی، خواندن آوازها به‌صورت فردی یا گروهی می‌باشد. روش‌های موسیقی‌درمانی توسط هر فردی نمی‌تواند انجام گیرد. موسیقی‌درمانی مانند هر درمان دیگری توسط افراد متخصص که در زمینه‌های مختلف موسیقی و شاخه‌های درمانی آموزش دیده‌اند، انجام می‌گیرد.

فرد متخصص با توجه به نوع بیماری و روش‌های مختلف درمان و نیز آشنایی با روانشناسی موسیقی، درمان را انجام می‌دهد. نوع موسیقی مورد نیاز در این درمان می‌تواند متفاوت باشد. در حقیقت تاثیر موسیقی‌های مختلف بر ذهن و سلامت انسان متفاوت است.

در درمان به وسیله موسیقی، از موسیقی‌ای استفاده می‌شود که در ایجاد آرامش و نشاط روحی مناسب است. این نوع موسیقی باعث تجدید قوا شده و کارکرد مغز را بهبود می‌بخشد. این‌گونه موسیقی‌ها با تاثیر در روحیات و روان انسان فرایند بهبود را سرعت می‌بخشد. موسیقی‌درمانی را می‌توان در درمان بسیاری از بیماری‌ها به‌کار برد، اما به‌طور کلی موسیقی در درمان بیماری‌هایی که با مسایل روانی فرد در ارتباط هستند، می‌تواند نقش موثری داشته باشد

و همچنین بیماری‌های جسمی‌ای که منشا روانی دارند، با این روش قابل درمان هستند. موسیقی کاملاً مانند اخبار می‌تواند بر فعالیت‌های مغز تاثیر گذارد. موسیقی حاوی انرژی است که علاوه بر تحریک مغز می‌تواند بر تمام اعضای بدن تاثیر گذارد. اما برخی از انواع موسیقی در ایجاد تحریکات مغزی کمتر تاثیر دارند یا به‌ کلی بی‌اثرند.

دلیل این امر را می‌توان به ساختار پیچیده مغز و تنوع علایق و رفتارهای انسان نسبت داد. در موسیقی ساختار مغزی انسان مشخص می‌کند که کدام نوع موسیقی می‌تواند فعالیت‌های مضر بیولوژیکی انسان را کاهش دهد، به دلیل ساختار پیچیده مغز انسان، یک نوع خاص از موسیقی نمی‌تواند در تمام افراد تاثیر مشابهی داشته باشد. در بسیاری از انسان‌ها موسیقی آرام می‌تواند در ایجاد آرامش موثر باشد اما در بسیاری دیگر موسیقی تند موثرتر است. موسیقی بر مغز و سیستم عصبی و عضلانی فرد اثر می‌گذارد که نتیجه این تاثیر به‌وجود آمدن حرکات موزون یا رقص است. در بسیاری از مردم این پدیده رخ نمی‌دهد؛

چراکه بین سیستم بدنی آنها و موسیقی در حال پخش ارتباط به‌وجود نمی‌آید. موسیقی علاوه بر تاثیر در تسریع درمان بسیاری از بیماری‌های روحی و جسمی، انجام بسیاری از فعالیت‌های روزمره را تسهیل می‌کند. موسیقی در رشد عاطفی و تعادل روحی کودکان تاثیر به‌سزایی دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد،

گوش دادن به موسیقی‌های شاد و بدون کلام به تعادل روحی و عاطفی کودکان کمک می‌کند. با لذت بردن کودک از موسیقی، روحیه مثبت و شادی در او به‌وجود می‌آید و باعث افزایش توانایی‌های او می‌شود. موسیقی‌درمانی در کودکان می‌تواند باعث گسترش ارتباطات کودک، افزایش احساسات اجتماعی و افزایش هوش او شود. موسیقی‌درمانی کیفیت زندگی کودک را در عرصه‌های مختلف بالا می‌برد،

مانند ارتباط کودک با کودک دیگر، کودک و خانواده و… این تاثیر زمانی بیشتر می‌شود که خود فرد لذت اجرای موسیقی را تجربه کند. موسیقی علاوه بر ایجاد شور و هیجان می‌تواند تحمل انسان را در برخورد با شرایط دشوار بالا برد و میزان تحمل درد در کودکان را در هنگام بیماری و یا استرس افزایش دهد. علاوه بر این، موسیقی باعث اجتماعی‌تر شدن کودکان می‌شود و توانایی آنها را در ابراز نظرات و احساسات و نیز برقراری ارتباط با دیگران افزایش می‌دهد.

موسیقی در ایجاد هماهنگی بین فعالیت‌های دو نیم‌کره مغز موثر است، همچنین با ایجاد این هماهنگی می‌تواند در درمان لکنت زبان به‌کار رود. اثرات موسیقی در زندگی انسان بسیار بیشتر از مواردی است که بتوان به سادگی از آنها یاد کرد. در حقیقت موسیقی لذت زیستن را ملموس می‌کند، عشق را می‌آفریند، شور زندگی را در انسان بیدار می‌کند و امید به فردایی متفاوت را پدید می‌آورد. چگونه می‌توان ترنم زیبای زندگی را ناشنیده گرفت، در حالی که هر لحظه و همه جا همراه انسان است.

http://www.notenavazan.ir

خروج
تاثير موسيقي بر مغز انسان ...

تاثير موسيقي بر مغز انسان ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/10/20

خروج

متن مقاله : تفاوت مغز یک انسان عادی با یک نوازنده پیانو | تاریخ ثبت : 1396/10/20

طبق تحقیقات مغز یک انسان عادی با یک نوازنده پیانو تفاوت دارد.
 
طبق آخرین تحقیقات در دانشگاه ویرجینیا که توسط یک گروه از پزشکان مغز و اعصاب انجام شده,  بالاخره مشخص شد که مرکز کنترل نواهای موسیقی در ذهن فرد در کدام بخش از مغز قرار دارد. به گفته محققین، مرکز درک و دریافت موسیقی در ذهن، در بخشی مابین منطقه «ورنیکه» و فضای جلوی پیشانی قرار دارد. البته این در مورد پیانیستها کاملا متفاوت است. از آنجا که یک پیانیست همزمان از دو دست خود برای ایجاد نتهایی متفاوت استفاده میکند، و دو لاین موسیقی را به طور همزمان میخواند،پردازش مغزی اصوات موسیقی در بخش وسیعتری از مغز انجام میشود. بر اساس این تحقیقات، ذهن پیانیستها پس از حدود ده سال نوازندگی، به شکل «چندکاربرده» یا Multi task عمل میکند. بنابراین پیانیستها میتوانند در رانندگی مهارت خیره کننده ای کسب کنند و در مواقع خطر به موقع عکس العمل نشان دهند. آنها همچنین میتوانند در بازی تنیس، بیلیارد و شطرنج سرعتی (بلیتس) بهتر از بقیه عمل کنند. تمام بازیها و ورزشهایی که به نوعی کنترل زمان در آنها دخالت دارد، توسط پیانیستها بهتر انجام میشود. این گروه پزشکی با تحقیقات میدانی وسیعی در طیف نوازندگان مختلف به این نتیجه رسیدند که کلا افرادی که نوازندگی میکنند یا آواز میخوانند دیرتر از بقیه افراد به آلزایمر دچار میشوند. اما در مقایسه با دیگر نوازندگان، پیانیستها بیشتر از بقیه در معرض افسردگی حاد قرار دارند و اختلال شخصیتی دو قطبی در بین آنها بیشتر دیده می شود که البته عمق این نارساییها، به طور مستقیم به نوع موسیقی که مینوازند بستگی دارد. برخلاف تصور همگانی، نوازندگانی که موسیقی های پر سر و صدا مانند راک و هوی متال مینوازند، بسیار بسیار بیشتر از بقیه نوازندگان در معرض افسردگی حاد قرار دارند.

http://www.notenavazan.ir
خروج
تفاوت مغز یک انسان عادی با یک نوازن ...

تفاوت مغز یک انسان عادی با یک نوازن ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/10/20

خروج

متن مقاله : لئوپولد آنتونی استوکوفسکی | تاریخ ثبت : 1396/10/06

لئوپولد آنتونی استوکوفسکی

لئوپولد آنتونی استوکوفسکی (به انگلیسی: Leopold Anthony Stokowski) (زاده ۱۸ آوریل ۱۸۸۲ - درگذشته ۱۳ سپتامبر ۱۹۷۷) رهبر ارکستر بریتانیایی بود.

پدر او انگلیسی لهستانی‌تبار بود و زادگاه لئوپولد گاه لهستان و گاه لندن و حتی آلمان نیز ذکر شده است.

او در کالج سلطنتی موسیقی لندن و کالج موسیقی کوئینز در آکسفورد نحصیل کرد. از ۱۹۰۵ به رهبری ارکستر در آمریکا پرداخت.

او اولین اجرای بسیاری از کارهای آهنگسازان قرن بیستم را به عهده داشت.

استوکوفسکی همچنین در بازنویسی آثار آهنگسازانی مانند یوهان سباستیان باخ و ریچارد واگنر مشهور است.

http://www.notenavazan.ir

خروج
لئوپولد آنتونی استوکوفسکی ...

لئوپولد آنتونی استوکوفسکی ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/10/06

خروج

متن مقاله : تمرین با اندیشه و تفکر | تاریخ ثبت : 1396/10/06

تمرین با اندیشه و تفکر

راز نوازندگان موفق

تمرین آگاهانه :
 به بیان دیگر ، تمرین با هدف مشخص ، تمرینی که برای ایرادات راه حل داشته باشد، تمرینی که بر روی حل مشکلات تمرکز و دقت داشته باشد ، تمرین آگاهانه است . به جای تمرین بدون فکر و بی فایده ، تمرین آگاهانه فعالیتی مثبت و با فکر و تلاش آگاهانه وبا منطق است. این نوع تمرین شما را وامی دارد که هنگام اشتباه مکث کنید و منشا اشتباه و راه حل آن را پیدا کنید.
پاول کانتور ، نوازنده ی ویلن اعتقاد دارد که اتاق تمرین مانند یک آزمایشگاه است ، که شما برای کسب نتیجه ی دلخواه می توانید به راحتی روش های مختلف را آزمایش کنید ، چه از لحاظ تکنیکی و چه موسیقیایی. جز به جز موارد و نکات را به صورت جداگانه بررسی کنید .مقاله ی کوتاهی که در ادامه آورده می شود ، تاییدی بر نظریه ی پاول کانتور است . ( برگرفته از مجله ی استرینگ )
نوعی از تمرین که موجب برجسته شدن و شهرت و موفقیت چه در موسیقی ، چه ورزش و چه تجارت است ، توسط دکتر آندرس اریکسون که تمرینات افراد متبحر را با عنوان ده هزار ساعت یا ده سال مورد بررسی قرار داده است ، بیان می شود. او به این نتیجه رسیده است که برای رسیدن به مرحله ی تمرین هدفمند و آگاهانه و مفید دست کم ده سال یا ده هزار ساعت زمان صرف می شود و بعد آن است که به سطح تبحر در هر حوزه ای دست می یابیم. به طور معمول و میانگین فاصله ی سنی 15 تا 25 .
صحبت کردن از اعداد و ارقام ساده ست ، اما کلید موفقیت در میزان زمان تمرین نیست ، کلید موفقیت نوع تمرین کردن برای دستیابی به تبحر و خبرگی ست. با هر روش قدیمی هم که تمرین می کنید ، تمرین را انجام دهید و تمرینات را قطع نکنید.

http://www.notenavazan.ir

خروج
تمرین با اندیشه و تفکر ...

تمرین با اندیشه و تفکر ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/10/06

خروج

متن مقاله : اهميت بينى در صدا | تاریخ ثبت : 1396/10/05

اهميت بينى در صدا :

درباره صداهاى تو دماغى درك هاى نادرست بسيارى وجود دارد . برخى از مردم تصور ميكنند كه هواى بيش از حد وقتى بيرون مى آيد به بينى راه يافته و آنجا انعكاس يافته و نتيجتاً به صداها حالت تو دماغى مى دهد . اين حرف تا اندازه اى درست است . وقتى صدايتان را بلند مى كنيد فرض ميشود كه مقدارى هوا به سقف دهانتان هدايت ميشود و مقدارى هم هوا به قسمت نرم سق يا كام (همان سقف) دهان به محوطه سينوس مى رود . حالا يك درس آناتومى (نوك زبان خود را پشت دندانهاى جلو بگذاريد و سپس آن را از جلو به عقب در سقف دهان حركت دهيد . قسمت سفتى كه در جلو احساس ميكنيد سق سفت و قسمت نرمى كه به سوى گلو حس ميكنيد سق نرم است. ) برخى از صداهاى تو دماغى وقتى ايجاد ميشود كه صحبت كننده ته گلوى خود را سفت ميكند و مانع از خروج آزاد هوا از دهان ميشود . وقتى راه آزاد بسته شد مقدارى هوا از راه غير طبيعى به محوطه بينى هدايت ميشود و باعث ميشود صداى تو دماغى زير نسبتاً خشن مشابه صدايى كه جرى لوئيس در نقش پروفسور خل و چل از خود در مى آورد ايجاد شود . وقتى بينى خود را مى گيريد و مانع ورود هوا به بينى ميشويد ، هوايى كه از خروجش مانع ميشويد قابل توجه نيست كه روى صدا اثر بگذارد فقط ممكن است صدا كمى گرفته احساس شود . اگر تغيير شديدى در صدا ملاحظه كرديد ، مسلم است كه شما هواى بيش از اندازه به محوطه بينى ميفرستيد .


http://www.notenavazan.ir

 

 

خروج
اهميت بينى در صدا ...

اهميت بينى در صدا ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/10/05

خروج

متن مقاله : ‌‌دانستنیهای مفید برای نو آموزان ویلن | تاریخ ثبت : 1396/10/05

‌‌دانستنیهای مفید برای نو آموزان ویلن

1-حرکت آرشه باید همواره به موازات خرک bridge باشد یعنی با سیم ها تشکیل زاویه قائمه بدهد.
2-چوب آرشه باید بنحوی قرار گیرد که :الف-اندکی بسوی رو دسته finger board بچرخد (اما نه خیلی زیاد)  طوری که تماس آن با سیم ها با همه پهنای موی آرشه نبوده بلکه کناره موها با سیم ها تماس یابد.
ب-و این وضع باید بیش از همه در موقع نواختن با پاشنه آرشه heel-end و کمتراز همه هنگام استفاده از سر آرشهpoint رعایت شود.
3-جهت حرکت موی آرشه ،باید روی هر سیمی به آن سیم عمود بوده و بنابراین وضع بازوی راست نسبت به بدن-بر حسب اینکه آرشه بروی کدام سیم باشد-تفاوت میکند-به عبارت دیگر برای نوازندگی روی سیم سیم (می)دست راست(بازو-آرنج-ساعد)باید نزدیک به بدن قرار گیرد.در هنگام استفاده از سیم لا از بدن دور شده ودر سیم سل بحداکثر از بدن دور باشد.در هر یک ازین حالات ساعد و مچ باید کمی عقب تر از آرنج و بازو نسبت به بدن واقع شود.کانال کلید سل
تبصره الف-دقت کنید که آرشه ویولون هنگام نواختن روی سیم می زیاد راست نشود و حرکات آن در جهتی نزدیک به قائم انجام نگیرد(در نتیحه مایل شدن زیاد ویولون و تمایل طرف راست آن به پائين)
تبصره ب-ویولون را به وضعی متناسب ودر طرف چپ سینه خود بگیرید.

4-برای نواختن روی دو سیم،موهای آرشه باید بروی دو سیم به یک اندازه فشار وارد آورده و راه اجرای درست آن اینست که بازو در وضعیتی میان وضعیت هائی که برای هر یک از دو سیم بطور جداگانه داشت قرار گیرد.

5-  الف)-هنگام نواختن با وسط آرشه در هر یک از سیم ها و نیز هنگام نواختن با دو سیم ،ساعد و مچ باید در امتداد یک خط راست قرار گیرد.
ب)-هنگام نواختن با پاشنه آرشه بازو و آرنج کمی به جلو کشیده شده و مچ باندازه کافی بخارج خم میشود ولی هرگز نباید با ساعد زاویه ای بسازد و بر عکس باید انحنائی طبیعی و معتدل داشته و انگشتان دست در گرفتن آرشه مدور باشند.
ج-)هنگامیکه با نوک آرشه می نوازیم-نخست بازو بوضع اولیه خود یعنی همان وضعیتی که هنگام استفاده از وسط آرشه داشت بازگشت میکند و بازو با ساعد و آرنج در یک راستا قرار میگیرد-یا اگر بازوی نوازنده کوتاه باشد مچ اندکی بطرف داخل خم شده و انگشتان دست راست که آرشه را گرفته اند نسبت بوضعیتی که در پاشنه آرشه داشتند از مدور بودنشان کاسته شده و تقریبا راست میشوند.
در نظر داشته باشید که قواعد و دستور هایی که در مورد نوازندگی ویولون داده میشود بسته به وضع جسمانی هنر جویان مختلف یکسان نبوده و تغییر میکنند.


http://www.notenavazan.ir

خروج
‌‌دانستنیهای مفید برای نو آموزان وی ...

‌‌دانستنیهای مفید برای نو آموزان وی ...

دسته بندی : مقالات آموزشی

تاریخ ثبت : 1396/10/05

خروج

متن مقاله : طراحی صدا چیست؟ | تاریخ ثبت : 1396/10/04

⁣«طراحی صدا چیست؟»

   
در این مقاله درباره‌ی چیستی طراحی صدا، ابزارها و فرآیندهای آن صحبت می‌کنیم و اینکه طراحان صدا چه نقشی در مراحل نهایی خلق اثر دارند.

کار طراح صدا در مرحله‌ی پس از تولید است. طراحی صدا و اصلاح رنگ تقریباً آخرین مراحل انجام یک پروژه‌ -چه یک فیلم سینمایی یا یک آگهی بازرگانی- هستند. فایل‌های صدای مرتبط که باید با تصویر همگام شوند برای طراح صدا ارسال می‌شود. ممکن است جلوه‌های صوتی هم موردنیاز باشد.

ممکن است برایتان عجیب باشد، اما اغلب صداهایی که در فیلم می‌شنوید در مرحله‌ی پس‌ازتولید اضافه شده‌اند؛ شامل موسیقی، صدای محیط، صدای سایش لباس‌ها، ظروف و حتی دیالوگ‌ها. در بسیاری موارد تمامی این عناصر صوتی در مرحله‌ی پس‌ازتولید اضافه می‌شوند. در اغلب اوقات صدای ضبط‌شده در محیط چندان مناسب نیست؛ پس صدا را قطع کرده و برحسب نوع صحنه عناصر صوتی را اضافه می‌کنیم. این‌کار را می‌توان به دو بخش خلاق و واقعی تقسیم کرد:

منظور از «خلاق» ساختن صداهایی است که واقعاً در دنیای انسانی وجود ندارند. مثل موجودات فضایی یا ماشین‌ها در فیلم‌های Transformers. این کار با ترکیب صدها صدای کوچک‌تر انجام می‌شود و حس خاص تصویر را به زبان صدا ترجمه می‌کند. معمولاً این صداها در مراحل ترکیب صدا دست‌کاری می‌شوند.

دسته‌ی کلی دیگر، طراحی صداهای واقعی است. این یعنی خلق صحنه‌ای که در دنیای واقعی انسان‌ها وجود دارد. اکثر چیزهایی که در این دسته تولید می‌شود واقعی است، اما این باعث نمی‌شود که کار راحت‌تر باشد. حتی در صحنه‌ی ساده‌ای که مثلاً افراد در آشپزخانه راه می‌روند همه‌چیز بعداً اضافه می‌شود. صدای قدم‌ها، صدای اتاق، صدای یخچال، صدای قراردادن فنجان بر روی میز، سایش لباس‌ها، ترافیک بیرون از اتاق، بازشدن درها، روشن یا خاموش‌شدن چراغ و...

فرآیند ضبط و ترکیب این صداها را Foley می‌نامند. چشمانتان را بب